Enjoy the Ride

Doe mee met de Enjoy the Ride Westvoorne 2017

We organiseren op zondag 18 juni 2017 een Enjoy the Ride over de Westvoornse stranden en het achterland. Een heerlijke, autoluwe en afwisselende route met mooie doorkijkjes over water, een rustig en breed strand, stukjes ruiterpad en duinachterland. Rij door een uniek stukje Nederland in de achtertuin van Rotterdam.
Vanaf het startpunt op de parkeerplaats bij restaurant Aan Zee, Strandweg 1 in Oostvoorne, zal het circa 19 kilomer lange puur genieten zijn!

Update startlijst 17 juni, 12.30 uur, definitieve versie

Startlijst

Lees hier meer over het parkeren, aanmelden, de route en ‘wat te doen bij pech’ als je deelnemer bent.


Startlokatie: parkeerplaats bij restaurant Aan Zee, Strandweg 1 in Oostvoorne
Aanvangstijd: tussen 11.00 en 17.00 uur, afhankelijk van het aantal deelnemers
Lengte rit: circa 19 km
Pauzestop op: circa 10 km:
Inschrijfgeld: 25 euro, KNHS-leden 5 euro korting
Betalen: bij aanvang bij het secretariaat, graag gepast betalen
Inschrijven: gesloten op 11 juni 2017, via www.enjoytheride.nl, onze rit
Samenrijden: dit kan je vermelden in het inschrijfformulier, elke ruiter moet afzonderlijk aangemeld worden voor een bevestiging

Met de organisatie van de Enjoy the Ride wil Stichting Ruiter- en Menroutes Westvoorne de ruiterpaden in Westvoorne op de kaart te zetten én fondsen werven voor de aanleg en onderhoud van (nieuwe) ruiter- en menpaden. Voorne-Putten en in het bijzonder Westvoorne kent een groot aantal ruiters en menners die uiterst genieten van de natuur. Echter de verkeersveiligheid en poepoverlast maakt dat ruiter- en menpaden steeds meer een noodzaak worden. De Stichting maakt zich hard voor het uitbreiden van de vier strandaanrijmogelijkheden naar volwassen routes én het toegankelijk maken van routes voor menners.

Sponsoren
Ben jij ook helemaal enthousiast van ons initiatief en wil je tijdens de Enjoy the Ride of … gewoon voor altijd ons financieel ondersteunen? Neem dan contact op met Danny Hermsen, onze penningmeester via klokhuis01 apenstaartje gmail.com.

ETRlogoWat is Enjoy the Ride
Een Enjoy the ride is een buitenrij-concept van de KNHS waarbij je door de mooiste gebieden van Nederland rijdt. Je rijdt in je eigen tempo, alleen of in een groepje. De startlocatie is geregeld, de route is met linten uitgezet en verkeersregelaars helpen je met oversteken op drukke punten. Onderweg is er een hapje en drankje en je hebt de keuze uit een lange en een korte route. De route in Westvoorne is enkel geschikt voor ruiters.

Hoe kan je aanmelden
Zoek in de rittenkalender op www.enjoytheride.nl onze rit op en schrijf je in. Wanneer je bent ingeschreven krijg je een bevestiging. Elke ruiter moet zich afzonderlijk aanmelden. Wil je samenrijden: dit kan je vermelden in het inschrijfformulier. Op woensdag 14 juni, in de week voorafgaande aan de rit, plaatsen we op deze webpagina je ‘starttijd’ in een lijst. Het interval zal steeds 5 tot 10 minuten zijn. Je mag alleen, samen of in een klein groepje rijden. geef dit aan bij je inschrijving.

Ben je ouder dan 12 en heb je een fit eigen paard, dan kan je al meedoen. Tot 16 jaar moet je wel onder begeleiding van een volwassene rijden. Verder moet je paard in goede conditie zijn en zijn entingen hebben gehad. Als je lid bent van de KNHS krijg je € 5 korting.

Ik ben geen lid van de KNHS, kan ik dan ook meedoen?
Jazeker! Iedereen van 12 jaar en ouder die lekker wil buitenrijden kan zich inschrijven voor een Enjoy the Ride rit. Het aanmaken van een account om in te schrijven kost niets. Tot 16 jaar moet je wel onder begeleiding van een volwassene rijden. Verder moet je paard in goede conditie zijn en zijn entingen hebben gehad. Als je lid bent van de KNHS dan krijg je € 5 korting.

Waarom moet ik inschrijfgeld betalen?
De Stichting die een Enjoy the Ride rit organiseert zorgt ervoor dat alles goed voor elkaar is. Om dat te kunnen doen worden er natuurlijk ook kosten gemaakt. Het eten en drinken bijvoorbeeld, maar ook de vergunningen voor het gebied waar je rijdt, de parkeerplaats en de inzet van vrijwilligers. Daarnaast draagt jouw inschrijfgeld bij om de aanleg en onderhoud van ruiterpaden in Westvoorne mogelijk te maken.

Hoe lang ben ik onderweg?
Je rijdt circa 19 km, maar je kan de route bij het einde circa 2 km verkorten. Inclusief pauze doe je over een rit van 15 km ongeveer 1,5 uur tot 2 uur en over een rit van 25km gemiddeld 3,5 tot 4 uur. Om ervoor te zorgen dat niet iedereen in één keer vertrekt start je volgens een startlijst, maar je rijdt de rit gewoon lekker op je eigen tempo. Je kunt alleen rijden of samen met degene(n) met wie je je hebt ingeschreven.

Ik heb geen eigen paard. Kan ik meedoen op een manegepaard?
Bij onze rit is het niet mogelijk om een manegepaard te huren.

Spelregels voor deelname aan een Enjoy the Ride rit
Om jou en alle andere deelnemers een leuke dag te bezorgen wordt iedereen bij inschrijving gevraagd om de vijf spelregels voor deelname in acht te nemen. 

Wat moet ik nog meer weten?
De prijs van een rit is 25 euro, maar als je lid bent van de KNHS krijg je altijd € 5 korting. Heb je een FNRS Ruiterpaspoort, een KNHS startpas, een Ruiterbewijs of Menbewijs? Dan ben je lid van de KNHS. Wil je het zeker weten, neem dan even contact op met de KNHS Servicedesk op 0577-408300 of servicedesk@knhs.nl. Je kunt je kosteloos afmelden voor de rit tot de datum die bij de rit is genoemd, of anders tot 1 week voor de rit. Daarna blijf je het inschrijfgeld verschuldigd aan de organisatie.