Kaarten & Parkeren

Natuurlijk wil je weten waar je met je eigen paard kan rijden in Westvoorne.
Daarom hebben we voor je enkele rondjes in kaarten ingetekend. Deze gaan gedeeltelijk over bestaande ruiterroutes, gedeeltelijk over strand en gedeeltelijk over de berm van de openbare weg/ fietspad. Helaas zijn er (nog) geen officiele kaarten.

Het strand is het gehele jaar door toegankelijk voor ruiters. Enkel het badstrand van Rockanje is van 1 april tot 1 oktober tussen 8.00 en 18.00 uur verboden voor paarden. Je kan dan wel over het ruiterpad achter het strand langs.

Overzichtkaart & parkeren Westvoorne

Nieuwsgierig naar de routes? Bekijk die hier.

ruiterpadkopvanvoornerondjes

Legenda
Zwart = bestaande ruiterroute
Oranje = verbindingsroute

Parkeerplaats voor de trailer:
P1 = Hotel ’t Wapen van Marion, Zeeweg 60, 3223 CV Oostvoorne
P2 = rechts tegenover Paviljoen De Duinrand, Strandweg 4, 3223 CW Oostvoorne
P3 = Restaurant Aan Zee, Strandweg 1, 3233 CW Oostvoorne (voorkeursplek)
P4 = Berkenrijsweg/ Berkenrijspad, Rockanje (voorkeursplek)
P5 = Oever 1, Hellevoetsluis (voorkeursplek)

P1 heeft bij het hotel/ restaurant een vrij kleine, drukke parkeerplaats en is tevens het startpunt van de MTB route Oostvoornse Meer. Ga hiervandaan met ’t Wapen van Marion in je rug, links langs de koepel Zeeburg en volg de strandweg naar het strand. Dit is een gratis parkeerplek.

P2 is er een ruime parkeerplaats tegenover het paviljoen aan de rechterzijde van de weg, restaurant de Duinrand ligt aan de linkerzijde van de weg en niet bedoeld voor paardentrailers. De ruiterroute ligt achter De Duinrand en aan de linkerzijde van het restaurant kan je erop. Let hier wel op: het is een gedeeld pad met de mountainbikers vandaar dat er op enkele plaatsen vlonders aan de randen liggen. De mountainbikers moeten de route verplicht linksom rijden en komen vanaf het strand en komen je vanaf deze parkeerplaats tegemoet. Dit is een gratis parkeerplek.

P3 is een ruime parkeerplaats en heeft daarom onze voorkeur vanaf de Strandweg. Veel kitesurfers gebruiken deze parkeerplaats ook. De ruiterroute ligt rechts aan het einde van de parkeerplaats en staat aangegeven met een ruiterpadbord. Ook menners kunnen vanaf hier op het strand. Dit is een gratis parkeerplek.

P4 is een ruime en rustige parkeerplaats aan de Berkenrijsweg zonder voorzieningen. Wanneer je een onstuimig paard hebt is dit de ideale plek om te starten en heeft daarom onze voorkeur. Je kan de ruiterroute op 2 plekken vinden: Vanmaf de parkeerplaats kan je rechts het Grenspad op gaan, dan kom je aan het einde automatisch op de ruiterroute. Je kan ook de Berkenrijsweg rechts op rijden. Na verloop van tijd (50m) zie je links in de berm een vierkanten maaibescherming, direct daarna is de ingang van de route het groen in. Dit is een gratis parkeerplek.

P5 is een zeer ruime parkeerplek en zeer gemakkelijk vanaf de N57/ Dammenweg te bereiken en heeft daarom onze voorkeur. Bij strandweer kan deze parkeerplek wel extreem druk zijn en is een trailer zo klemgeparkeerd. Er zijn drie parkeermogelijkheden: op de grote parkeerplek direct aan je rechterhand wanneer je vanaf de Haringvlietweg afkomt. Wanneer je deze parkeerplek voorbij rijdt is er een meer besloten parkeerplek net voorbij strandtent Boelies aan je rechterhand. De derde optie is om met de trailer op het dagrecreatieveld te gaan staan. Dan rijdt je de Haringvlietweg verder af, de bootplek voorbij en daarna links het grasveld op. Wel even opletten voor de kuilen, maar is wel uiterst ruim. Vanaf de parkeerplek vind je de ruiterroute achteraan de parkeerplek, het voetpad omlaag en onder het tunneltje door. Vanaf de grasparkeerplek moet je eerst even terugrijden naar strandtent Boelies en daar kan je tussen de parkeerplekken het fietspad naar het tunneltje nemen.