Parkeren en route Enjoy the Ride Westvoorne

Het spreekt waarschijnlijk voor zich, maar voor vooraf is het prettig om te weten:

Parkeren
Parkeren
Kom je met de trailer, dan kan je parkeren op de ‘overloop’parkeerplaats aan het einde van de Strandweg, links. Deze parkeerplaats is extra en zo hinderen wij anderen niet. Ook hoef je niet bang te zijn om naast kitesurfers te moeten parkeren.

Aanmelden
Voordat je je voet in de beugel zet, moet je je eerst even aanmelden bij het secretariaat en betalen. Het secretariaat kan zich binnen in restaurant Aan Zee bevinden, maar met mooi weer is de kans groot dat we een tafel bij het begin van het parkeerterrein zetten.

Vooraf mag je -als je wilt- bij restaurant Aan Zee een kopje koffie of thee gaan drinken. Je krijgt hiervoor een bon bij het secretariaat.

Ga je liever direct in het zadel, dan kan je je melden bij de ‘starter’. De start bevindt zich rechts als je van het parkeerterrein afkomt, richting het fietspad. Hij noteert dat jullie van start gaan en houdt in de gaten dat er voldoende tijd tussen de groepjes zit.

Route
De route is gemarkeerd, je hoeft dus niet met een kaartje in de hand je weg te vinden. De markering is gekleurde tape aangebracht op paaltjes, rond bomen, aan takken en andere opstakels langs je route. Alle markeringen zijn aan de rechterkant van de route, zie je markeringen links dan is dat voor de route terug. We gebruiken -zoals in de endurancesport- drie kleuren: rood, wit en geel.

StartpakketEtRRood = Rechts
Wit = Links
Geel = Rechtdoor of als bevestiging na richtingsverandering

Ezelsbruggetje:
R = Rechts
G = Goed
W = Wat overblijft: links

Enkele meters voor je van richting moet veranderen is rechts een rode of witte markering aangebracht. Je neemt nu de direct daaropvolgende afslag links of rechts, al naar gelang de kleurcode. Na enige meters is aan de rechterkant een gele markering aangebracht als bevestiging dat je goed zit. Als er niets is aangebracht moet je altijd rechtdoor en/ of het (ruiter)pad volgen.

Tijdens de rit maak je ook gebruik van de openbare weg, je bent gewoon verkeersdeelnemer en je hoort je aan alle geldende verkeersregels te houden. Er is een deel van de route langs een fietspad, maak -waar kan- gebruik van de berm. Rij over wegen zoveel mogelijk rechts. Zorg voor de veiligheid van jezelf, je paard en je medeweggebruiker.

Tussenstop
Halverwege is er een rustpunt. Daar wordt je opgevangen door mensen van de organisatie. Je paard kan daar wat drinken en jij hebt een plaspauze. Ook krijg je hier je lunch.

Finish
Bij de finish vinken we je weer af en kan je moe maar voldaan weer huiswaards gaan. Wanneer je tijd hebt gehad om onderweg foto’s te maken en die wil je delen op facebook, dan vinden we het erg leuk om getagd te worden.

Verdwaald of pech
Mocht je de weg kwijt raken of het gevoel hebben dat je verkeerd rijdt. Zoek dan een straatnaam op of een herkenningspunt en bel Danny Noordermeer: 06 – 43 15 49 58. Bel ook dit nummer als je paard kreupel raakt tijdens de rit. We hebben dan noodvervoer.