Doel

De stichting heeft zich als doel gesteld: het bevorderen van het toerisme en de uitbreiding van de recreatieve mogelijkheden op hippisch gebied; zowel onder de man als aangespannen. Voorzitter Piet Slingerland zegt in oktober 2016 hierover:

“In Westvoorne hebben we een groot aantal paardenbezitters en een geweldig mooi gebied om te paard te ervaren. Hoe leuk zou het zijn, als je ook als toerist in Westvoorne met je paard op vakantie kunt gaan en hier van de omgeving kan genieten, net zoals bijvoorbeeld op de Veluwe. Of als dagtoerist, hier met auto en trailer te kunnen parkeren en vanuit daar fijn de hele dag in onze mooie gemeente rond te rijden?”

Uitbreiding, kwaliteit en onderhoud
De uitbreiding van de recreatieve mogelijkheden op hippisch gebied kan door uitbreiding van het bestaande ruiterpadennetwerk, waardoor er verschillende routes door Westvoorne gereden kunnen worden. Door bestaande ruiterpaden op elkaar aan te sluiten, een aantal nieuwe paden aan te leggen of door oude paden nieuw leven in te blazen. Zo is het mogelijk om de Zuid-Hollandse omgeving rond Oostvoorne, Rockanje en Tinte veel aantrekkelijker te maken voor de hippische recreatie.

Aanspreekpunt en belangenbehartigen
We zien ook dat het hard nodig is om een centraal aanspreekpunt in de gemeente Westvoorne te zijn als het om ruiterpaden gaat. Overheden zijn best bereidt mee te denken, maar tot nu toe waren buitenrijdende ruiters en menners niet georganiseerd en hun belangen werden niet kenbaar gemaakt.

Zichtbaarheid
Als laatste zien we -als Stichting- het meer bekend maken van de ruiterpaden ook als pure noodzaak, aangezien de paden zelfs bij onze eigen lokale paardminnende bevolking niet allemaal bekend zijn. Een officiële kaart met aanwezige routes is daarbij geen overbodige luxe.