Breede Waterroute

Je bent opzoek naar een leuke ruiterroute in Westvoorne?
Dan zit je hier goed.

Breede Waterroute

strandDeze route brengt je over een stuk strand waar je je alleen waant, over een mooi stuk ruiterpad door de duinen en langs de duinrand over de polders erachter. Grote stukken gaan over sporen in de – soms smalle – bermen van fietspaden. De enkele wegen zijn autoluw.

Je kan deze route vanaf 2 parkeerplaatsen rijden. Vanaf P3 aan de Strandweg in Oostvoorne is de route 12,5 km. Vanaf P4 aan de Berkenrijsweg in Oostvoorne is de route iets langer met 13,3 km. Beide hebben hun charme.

route-breedewater_13_3km_p4

13,3 km vanaf P4

route-breedewater_12_5km_p3

12,5 km vanaf P3

 

 

 

 

 

 

 

 

Routebeschrijving

Opgang Tweede Slag Rockanje

Strandopgang Tweede Slag Rockanje

Vanaf parkeerplaats P3 aan de Strandweg in Oostvoorne:

Rijdt vanaf de achterzijde van de parkeerplaats het ruiterpad op en volg het zandwandelpad langs de duinen…

Vanaf parkeerplaats P4 aan de Berkenrijsweg in Oostvoorne:

Je kan kiezen of je vanaf de parkeerplaats links gaat en dan het Grenspad uitrijdt tot op het ruiterpad en vervolgens links aanhoudt of dat je vanaf de parkeerplaats rechtsaf gaat en dan na circa 50 m links het ruiterpad opgaat na de vierkanten maaibescherming en vervolgens rechts aanhoudt. Je volgt het ruiterpad langs de historische Duinhuisjes, het bezoekerscentrum Ternellaplas en je steekt over naar het Bootpad. Deze rijd je helemaal uit tot op het strand. Daar ga je links…

Voor beide routes:

…Op het strand volg je de waterlijn voorbij de punt en over het naaktstrand. Op een gegeven moment krijg je aan je linkerhand de opgang van het ruiterpad naar de Tweede Slag van Rockanje, welke met een bord staat aangegeven. Deze ga je in en volg je langs de runderenkraal en door het houten toegangshek.

oversteek-forcial

Oversteek Tweede Slag

Dan vervolg je links het ruiterpad langs de Hockeyvelden van Forcial (let op: niet rechts oversteken tussen de houten palen). Aan het einde van het ruiterpad ga je naar rechts en steek je daar schuin naar links de Tweede Slag over (zie de foto hiernaast).

Daar is ruimte in de berm zodat je niet over het wandelpad hoeft en al gauw begint het ruiterpad alweer. Je komt langs het Badhotel Rockanje en daar ga je rechtdoor van het ruiterpad af, langs de bushalte en sla je linksaf de Duinrand in. Na een poos ga je rechts het fietspad ‘Waterbospad’ op. Aan het einde ga je rechts het

Fietspad Noorrddijk

Fietspad Noorrddijk

Kreekpad op en links op de Langeweg en vervolgens weer rechts op de Noorddijk. Hier houd je links aan het fietspad ‘Noorddijk’ op. Aan het einde ga je links de Duinstraat op. Hier kan het soms druk zijn, maar het is gelukkig maar 200 meter. Hier splitst de routebeschrijving weer, afhankelijk van je startpunt…

Naar parkeerplaats P3 aan de Strandweg in Oostvoorne:

…Na 200 meter op de Duinstraat ga je net na het kruispunt links het ruiterpad ‘A.J. Bootpad’ in. Deze rijd je helemaal uit tot op het strand. Daar ga je rechts en volg je het zandwandelpad langs de duinen naar de parkeerplaats.

Naar parkeerplaats P4 aan de Berkenrijsweg in Oostvoorne:

Het A.J. Bootpad

Het A.J. Bootpad

…Na 200 meter op de Duinstraat ga je net na het kruispunt rechts het ruiterpad op en volg je deze langs het bezoekerscentrum Ternellaplas en de de historische Duinhuisjes weer terug zoals je gekomen bent. Je nog een keer slaat rechtsaf en bij de splitsing op het ruiterpad kan je beide kanten nemen naar de parkeerplaats.

en nu…
Nu geniet je vast na van een heerlijke rit