Enjoy the Ride Westvoorne

Op 19 mei 2019 organiseren we weer een Enjoy the Ride rit over het strand en de duinen van Westvoorne. Inschrijven kan via de rittenkalender van de KNHS site.

De route, van ongeveer 20 km, zal gaan over een mooi en over het algemeen rustig gedeelte van het strand en terug kan er volop genoten worden van het mooie duinlandschap.
De paden zijn afwisselend en bestaan slechts voor een deel uit zwaarder zand.
Halverwege staat er een lunch voor u klaar en na afloop hebben we voor iedereen een leuke verrassing!

IMG-20180811-WA0007

 

Ruiterroute Oostvoornse Meer is af

Het is even stil geweest rond de aanleg van de nieuwe ruiterroute, maar vandaag zijn de opstappalen naast het klaphek geplaatst. Dit is bij het stuk waar de runderen lopen.

De opstappalen zijn de afsluiting van de aanleg van het traject ‘Leidingstraat’ in het rondje Oostvoornse Meer. Deze 11 km lange ruiterroute loopt volledig rond het Oostvoornse Meer over paden, strand en ruitersporen.Het pad is nu al te gebruiken, al ontbreekt een exacte bewegwijzering. Medio mei staat de officiële opening in de planning. Daarover volgt verdere informatie.

opstapje en hek

Start aanleg ruiterpad Oostvoornse Meer

Op 9 juli haalde wethouder Jorriena de Jongh het hekwerk met prikkeldraad los langs het toekomstige ruiterpad Oostvoornse Meer als symbolische start voor de aanleg van de 11 km lange route. Paarden en prikkeldraad gaan niet goed samen, vandaar dat het hekwerk wordt weggehaald. De aftrap vond plaats tijdens de doe-dag van stichting Ruiter- en Menroutes Westvoorne, initiatiefnemers van de route en onderdeel van Samen Doen. Onder het motto ‘Samen Doen’ betrekt de gemeente Westvoorne inwoners bij het beleid en moedigt hen aan ook zelf initiatief te nemen. Daarbij is de boodschap: het is aan de initiatiefnemers om zelf aan de slag te gaan om tot een succes te komen.

37005301_1746151325476289_8152907534894628864_n

Lees verder

Meer paden voor paard en ruiter

Aaneengeschakelde ruiterpaden in Westvoorne. Het is dé droom van Piet Slingerland en Danny Noordermeer-Hermsen van de stichting Ruiter- en Menroutes Westvoorne. Ze maken in 2018 een begin met het ‘rondje Oostvoornse Meer’.
De stichting ontving vorige week een cheque van 20.000 euro van de gemeente Westvoorne voor de ruiterroute langs het Oostvoornse Meer. Ooit lag er langs een deel een pad voor ruiters. De stichting wil die in ere herstellen én vergroten. ,,We willen een rondje om het hele meer. Het gaat om het maken van ontbrekende schakels”, benadrukken voorzitter Slingerland en penningmeester Hermsen.

facebook_1513974611117 (1)

Lees verder

Cheque voor ruiterpad Oostvoornse Meer

Op 11 december overhandigden wethouders Paméla Blok-van Werkhoven en Bert van der Meij van de gemeente Westvoorne een cheque ter waarde van € 20.000,- aan Piet Slingerland en Danny Hermsen van stichting Ruiter- en Menroutes Westvoorne. Met deze cheque laat de gemeente zien dat zij het burgerinitiatief van de stichting, een ruiterpad rondom het Oostvoornse Meer, ondersteunen.

Het projectplan voor het ruiterpad rondom het Oostvoornse Meer is inmiddels klaar. Wethouder Blok-van Werkhoven: “We zijn nu zo ver om te kunnen starten met de aanleg van het ruiterpad. Ook hierin trekken we met elkaar op, zowel gemeente als initiatiefnemers. Maar wij zijn ook erg blij dat andere overheidsinstellingen, zoals het Zuid-Hollands Landschap en het Havenbedrijf Rotterdam, met ons meedenken om het initiatief tot een succes te maken.” Lees verder